W nadsyłanych wiadomościach bardzo często pytacie nas, czy warto jeść miód? Oczywiście! Miód to wielki dar matki natury, a lista jego właściwości leczniczych jest bardzo długa. Dlatego już teraz zapraszamy do zapoznania się z naszymi argumentami dot. jedzenia miodu.

Czy warto jeść miód? Miód to jeden z najlepszych naturalnych produktów prozdrowotnych, dlatego z pełną stanowczością możemy powiedzieć – tak, warto jeść miód. Naturalny, wyprodukowany przez pszczoły miód posiada mnóstwo właściwości wspierających zdrowie człowieka. Miód pomaga zbudować odporność na przeziębienie i choroby układu oddechowego. Miód pomaga zadbać o skórę i włosy. Czy wreszcie miód pomaga zrzucić zbędne kilogramy i oczyścić organizm z toksyn.
Co warto wiedzieć o miodzie?
Grupa sympatyków miodu w Polsce stale rośnie. Każdego dnia wysyłamy paczki z miodem naturalnym do Wrocławia, Lublina, Warszawy, Gdańska, Krakowa, Poznania i wielu innych miejsc w naszym pięknym kraju. Cieszymy się, że z miesiąca na miesiąc przybywa zwolenników miodów Vitesoro i, że świadomie dokonujecie zakupów w naszym sklepie. Dla osób, które nie mogą się zdecydować przygotowaliśmy łatwą do przyswojenia dawkę wiedzy, która pomoże Wam się zdecydować.
Co warto wiedzieć o miodzie:
– Miód pomoże Ci się wyciszyć, ukoi skołatane nerwy i pozwoli lepiej się wysypiać.
– Naturalny miód pomoże poprawić odporność Twojego organizmu i zwalczyć powracające przeziębienie.
– Miód zapewni Ci niezbędną energię do ćwiczeń, które pomogą Ci osiągnąć wymarzoną sylwetkę.
– Dzieciaki lubią smakołyki. Zamiast cukierków i czekoladek, możesz zaproponować im miód do śniadania, który będzie słodkim dodatkiem i doda im energii na cały aktywny dzień.
Do jakiej temperatury można podgrzać miód?
Miód jest powszechnie wykorzystywany w kuchni. Używamy go do słodzenia kawy, herbaty, czy przyrządzania napoi z ciepłym mlekiem, czy wodą. Musimy jednak zadać sobie pytanie do jakiej temperatury można podgrzać miód, tak aby nie stracił on swoich właściwości? Według opinii ekspertów złocisty nektar nie powinien być narażony na działanie temperatury powyżej 40 °C. Zasada ta dotyczy bezpośredniego podgrzewania miodu, ale również jego rozpuszczania. W praktyce oznacza to, że jeśli chcemy posłodzić sobie herbatę miodem, musimy najpierw poczekać, aż jej temperatura spadnie do bezpiecznego pułapu 40°C. Ta sama zasada dotyczy podgrzewania miodu do wykorzystywanego przy robieniu ciast, świątecznych dań i innych pyszności. Podgrzanie miodu do wyższej temperatury niesie za sobą ryzyko utraty jego unikatowych właściwości zdrowotnych.
Zamów miód Vitesoro
Oferujemy wysokiej jakości polskie miody naturalne pochodzące z pasiek zlokalizowanych na wschodzie kraju m.in na Lubelszczyźnie słynącej z pięknych łąk i czystego powietrza.
ZAMÓW MIÓD NATURALNYJak spożywać miód?
Zdecydowaliście się na zakup miodu Vitesoro, teraz czas nauczyć się jak spożywać miód, tak aby zachował on jak najdłużej swoje wyjątkowe właściwości. Nabieranie miodu ze słoika powinno się odbywać przy pomocy drewnianego nabieraka do miodu, lub drewnianej łyżki. W ostateczności możemy użyć metalowej łyżeczki używanej w każdej kuchni. Musimy pamiętać, aby w momencie nabieraniu miodu do środka słoika nie dostał się żaden okruszek, czy paproch, który może wywołać niechciane reakcje i negatywnie wpłynąć na termin przydatności do spożycia pozostałego miodu.
Ile miodu jeść dziennie?
Skoro wiemy już, jak spożywać miód naturalny, to teraz odpowiedzmy sobie na pytanie ile miodu jeść dziennie? Chcąc w pełni wykorzystać potencjał jakim obdarzyła miód matka natura, powinniśmy przyjmować jedną łyżeczkę naczczo. Dla osób, które nie chcą jeść miodu bezpośrednio ze słoika dobrym rozwiązaniem będzie rozpuszczenie go w szklance wody, dzięki temu nasz organizm bardzo szybko będzie mógł skorzystać z jego właściwości i doda nam energii na cały dzień.
Tematy:
Czy warto jeść miód?
Co warto wiedzieć o miodzie?
Do jakiej temperatury można podgrzać miód?
Jak spożywać miód?
Ile miodu jeść dziennie?