
Syrop z imbiru, miodu, cytryny i czosnku to domowy sposób na poprawę odporności. Dzięki unikatowym właściwościom syrop przygotowany z darów matki natury skutecznie łagodzi objawy przeziębienia, czy grypy, a do tego przepis na jego przygotowanie jest bardzo prosty.
Syrop z imbiru, miodu, cytryny i czosnku to naturalny antybiotyk, który wspiera odporność naszego organizmu. Napój może być stosowany nie tylko w okresie jesienno-zimowym, ale przez cały rok. Dlaczego mikstura składająca się z imbiru, miodu naturalnego, soku z cytryny i czosnku pozytywnie wpływa na naszą odporność i pozwala zwalczać bakterie i wirusy? Zawdzięczamy to unikatowym właściwościom zdrowotnym, którymi matka natura obdarzyła poszczególne składniki syropu.

Syrop z imbiru, miodu, cytryny i czosnku właściwości zdrowotne zawdzięcza naturze. To ona sprawiła, że imbir posiada właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe i działa rozgrzewająco, co w dużej mierze przyspiesza pozbycie się bakterii i wirusów z organizmu. Miód naturalny działa jak antybiotyk, a do tego jest prawdziwą bombą witamin (m.in A, B, czy C) i mikroelementów (m.in wapń, potas, żelazo). Czosnek posiada związki eteryczne, które skutecznie blokują rozwój grzybów i bakterii. Cytryna jest dobrym źródłem witaminy C, antyoksydantów, a dodatkowo świetnie odkwasza organizm.

Syrop z imbiru, miodu, cytryny i czosnku właściwości zdrowotne:
- poprawia odporność organizmu,
- zawiera witaminy i mikroelementy,
- pomaga zwalczać bakterie i wirusy,
- obniża gorączkę.

Syrop z imbiru miodu cytryny i czosnku – przepis na pyszny napój z miodu
Do wykonania syropu będziemy potrzebować 3 łyżki stołowe miodu naturalnego Vitesoro (70g), 3 ząbki czosnku, 2 średniej wielkości cytryny i kawałek imbiru (100g).
W pierwszej kolejności obieramy czosnek i ścieramy go na tarce. Następnie na tarkę powinien trafić obrany wcześniej imbir. Opcjonalnie zamiast tarki możemy użyć blendera. Dwa pierwsze składniki trafiają do przygotowanego wcześniej słoika. Następnie dodajemy 3 łyżki stołowe miodu naturalnego. Na koniec do naszego słoika powinien trafić sok wyciśnięty z dwóch cytryn. Opcjonalnie możemy pokroić cytryny na plasterki. Łączymy ze sobą wszystkie składniki w słoiku i pozostawiamy syrop na minimum 24 godziny.
Po upływie doby naturalny antybiotyk jest już gotowy do spożycia. W ten sposób przygotowany syrop z imbiru, miodu, cytryny i czosnku możemy zażywać przez cały rok po jednej łyżeczce rano, lub jedynie w momencie, kiedy dopada nas choroba. Wtedy lepiej będzie zażywać 2 łyżeczki dziennie rano i wieczorem.
Zamów miód Vitesoro
Oferujemy wysokiej jakości polskie miody naturalne pochodzące z pasiek zlokalizowanych na wschodzie kraju m.in na Lubelszczyźnie słynącej z pięknych łąk i czystego powietrza.
ZAMÓW MIÓD NATURALNY
zobacz również:
- Miód – dlaczego warto go jeść?
- Jak poznać prawdziwy miód?
- Jaki miód na odporność?
- Czy miód sprawdza się jako naturalny antybiotyk?